tiistai 9. maaliskuuta 2010

Magstadt, Stuttgart & Strasbourg



Stuttgart; Baden-Württembergin pääkaupunki


Täähän on tosiaan vaihtariblogi, mut en malttanu olla tekemättä jotain pientä postausta parin vuoden takasesta Saksan reissusta, joka teki muhun tosi suuren vaikutuksen ja veri vetää sinne takasin :)

Tervetuliaistoivotukset meille finska folkenille :D


Tehtiin siis 8. luokan keväällä viikon "vaihto" eteläsaksalaisen ystävyyskoulun kanssa Sindelfingenissä. Homma oli siis se, että sieltä Saksasta tuli ensin oppilaita Suomeen ja ne majotettiin niiden perheisiin, jotka on lähdössä sitten vuorostaan Saksaan n. kuukauden saksalaisten vierailun jälkeen. No, meillä oli semmonen puoliks portugalilainen deutschtyttö, tosi kiva ja sosiaalinen, mut oli kyl uupunu olo sen viikon jälkeen..

No, suomiedustus laskeutui Stuttgartin lentokentälle huhtikuussa 2008 ja sieltä ajettiin n. tunnin matka Sindelfingen-Maihingen-Magstadt -alueelle, josta kaikkien isäntäperheet oli. Se oli siis semmonen pikkukaupunkien alue, joista Sindelfingen ja Maihingen oli lähes vierekkäin, mut Magstadtin erotti semmonen iso pelto. Ja arvatkaa kuka eristettiin sinne.. No anygays, Magstadt oli kuitenki kaikkein kaunein paikka niist kolmesta! Ihania, saksalaisia taloja vierivieressä, pieniä mukulakivikatuja, vanhoja kaivoja, kyläkirkko ja ah-niin-perussaksalainen ilmapiiri makkarakauppoineen :D parhaiten Magstadtin ulkonäöstä saa kiinni jos aattelee jonkun satukirjan kuvitusta kertomuksessa, jossa puhuttais pienestä keskiaikaisesta kylästä..


Tehtiin pari retkeä; Baden-Württembergin osavaltion pääkaupunkiin Stuttgartiin (jonka lentokentälle oltiin laskeuduttu muttei oltu sillon sen enemmin jääty kaupungille nuuskimaan) ja Strasbourgiin Ranskan puolelle :D


Ekaks vähän Stuttgart-kuvia:

Lasitalosta näkymä tolle kuuluisalle aukealle
Stuttgartin keskustassa.



Stuttgartin keskustaa, ihanat noi talot
jotka nousee kukkuloillaki!


Kaupungintalo, aika hulppea verrattuna meiän
eduskuntataloon..


Jännä ostoshalli, sinne tosiaan mentiin sellasista
pelottavista ovista aivanku johonki vankilaan
ja myynnissä oliki enimmäkseen eläinten torsoja..


Sitten Strasbourg's tour!:

Tosi hieno kirkko, joka pöllähti siis aivan kulman
takaa enkä osannu varautua ollenkaa! Mahtavan
näkönen ja kokonen, ei saany kokonaan ees kuvaan mahtumaan!

Kuuluisa karuselliviritelmä vähän ennen tota
kirkkoa :D hirmuhieno ja kakskerroksinen,
vähän toista maata ku Lintsin Eläinkaruselli :)

Sillan yli mentiin ja näky sulosia taloja :) tommosia
oli Magstadt täynnä..


Ihana, jotenki oikeesti ranskalaisen näkönen
kuja! Tää on varmaa mun lempikuva koko reissulta..


Toinen hieno kirkko ranskalaisen lukion vieressä,
ei niin pramea kui edellinen, mut Tuomiokirkkoa
koko elämänsä tuijottaneelle aikamoinen :)



Strasbourgissa käytiin viel Europarlamenttitalossa, joka oli aika mahtava kans! :D siel oli sellanen krhm omaperäinen opas, joka siveli leukaansa ja iski silmää koko ajan.. plus sil tais olla kultahammas haha :DD mut toivottavasti Argentiinassa tulee olemaan yhtä hauskaa! :)

18 kommenttia:

  1. Meni pasmat vähän sekaisin, kun tulin lukemaan blogia jossa oli Argentiina kyseessä, ja het tunnistin Saksan! Ihan häkeltynyt olo oli, et mitens nyt näin. Vähän hieno varmasti tuo Saksan reissu ja vaihtovuodesta tulee vielä mahtavampi! Itse menen Saksaan ja oi, kun rakastuin noihin kuvii mitä olit ottanut sieltä(ja miksen nyt argentiinan kuviinkin : )) Jään seuraamaan ilomielin tätä!
    T:Liebelove vaihtarifoorumista

    VastaaPoista
  2. Oi kiitti paljon! :) joo siis Saksa oli ihana paikka, varsinki tuo Baden-Württembergin alue! Tosi hyvä maavalinta sulla :D ainut mikä siel hämmennytti oikeesti oli se, et saksalaiset miehet todellaki oli paksuja ja i s o j a ... Tuli sellanen hintelä olo ku katteli niitä ja ainaki 7cm paksusia makkaroita.. Mut muuten hieno paikka ja sulleki tulee iha varmana mahtava vuosi! ;)

    VastaaPoista
  3. Hei ootko ollu ksyk:issä koulussa? Ajattelin vaan, kun ne ain tekee noit matkoi saksaa tollee :) Mäkin lähden Argentinaan vaihtoon, kylläkin vasta vuonna 2011-2012. Ajattelin voisitko siellä ollessas kirjoitella mulle vaikka sähköpostia? Ois tosi kiva kuulla, millasta siellä on!

    VastaaPoista
  4. Joo itseasias oon kyl yläasteen :DD ootko säki siellä? Ja joo, totta kai voin! Anna vaa meilis nii voin lähetellä sit jotai :)

    VastaaPoista
  5. Joo oon siel nyt ysillä :DD
    Heta.v@hotmail.com << siin :))

    VastaaPoista
  6. Haha se on hyvä koulun :D
    Okei kiitti, meilailen sulle sit infoo ku pääsen sinne Argentiinaan astiki :D

    VastaaPoista
  7. Haha okei kiitti :) En kyl muute yhtää tunnista sua :S Missä lukiossa sä nyt oot?

    VastaaPoista
  8. Nooo, en mäkää tiiä sua :DD oon Torkkelis (siis kuvataidelukios) nyt, ihan jees paikka :) mihin sä aiot pyrkii?

    VastaaPoista
  9. Hei ootko sä torkkelissa? :D eiks teijän espanjan tunnit ole Kalliossa? :) jos siis edes luet... Mietin vaan et ollaanko oltu samalla kurssilla :)

    VastaaPoista
  10. Haha, hei muuten muistanki sut! :D ollaan sit samal kurssil :D

    VastaaPoista
  11. miks en mä muista sua?? :O missä istut?

    VastaaPoista
  12. istun siel niinku.. öööö siel en ikkunarivis mut sen viereises rivis ja ihan takan kahen muun torkkelitytön kaa :D

    VastaaPoista
  13. random kyllä, mutta oliko mukavaa ja uuvuttavaa toi saksa vaihto homma? Meilläkin oli vuos sitten kun olin ite 8.lk niin Saksalaisesta ystäväkoulusta oppilaita täällä 2vk ja me oltiin siellä. Oltiin kanssa etelä-Saksassa, Sveitsiin tais olla n.1½h ajomatka.
    Ja vaikka se oli ihan kivaa ni en kyllä rupeis ihan heti samaan. Joskus meinas mennä saksalaisiin hermo ku olivat niiiin lapsellisia ja ei osannu englantii kunnolla ni aina piti olla vääntämässä ja selittämässä mitä mikäki sana tarkottaa. :D

    VastaaPoista
  14. Haha, no oot kyl ihan oikeessa :D kyl esimerkiks sillon ku saksalaisperheen äiti mättäs mun lautaselle läjän possun sisälmyksiä mielikuvituksellisessa asetelmassa tuli semmonen fiilis et ei helevata, mitä mä täällä teen XD
    Ja sillon ku se saksalainen oli vihdoinki lähteny takas Saksaan olin ihan naatti viel kolme viikkoo :D mut oli silti tosi hieno kokemus 8)

    VastaaPoista
  15. Aa joo mun kaveriki hakee sinne :) Pyrin sotunkiin (urheilu lukio, jalkapallolinja)

    VastaaPoista
  16. Aa, onks se se siel Vantaalla? :) no torkkeli on hyvä lukio, tänne vaan kaikki :D ainoo huono puoli on et miehii on liian vähän :x

    VastaaPoista
  17. hahha, joo se on siel vantaal :) Ei voi enää muutella ku on haku tehty ;) Ja jos ei kerran oo paljoo miehii nii... :p No ei. Vitsi kohta sä jo lähet! Ootan nii paljon et pääsen lukee tätä blogii sit! Alkaaks jo jännittää? Miten muuten voisitko tehä sellasen kirjotuksen missä just kerrot tosta haku prosessista ja siitä kun täytit kaikkia papereita jne?

    VastaaPoista
  18. Niimpä! :D ei viel jännitä ;) on vaa sellanen mennäänjo-fiilis 8)
    Haha, kiva et mul on sit ainaki yks innokas lukija joka motivoi päivittelemään! :D joo mikä ettei, voin yrittää koeviikon jälkeen :D se oli kyl hirvee paperisota, pinoittain A4-saastetta.. Mut kyl siit selvis ;)

    VastaaPoista