maanantai 31. toukokuuta 2010

¡Los países que he visitado!

Aika monet on tämmösen postauksen tehny ja aattelin että miksen minäkin nyt ku kerranki on aikaa (vapaapäivä + ei jaksa lukee kemiaa) :D eli siis; maat joissa oon käynyt!

Kanariansaaret: Lanzarote

Tää saari on tullu harvinaisen tutuks; ollaan käyty siellä neljä kertaa ja peräti kolme kertaa samassa hotellissa! Tämmönen ihmehotelli on Floresta, ***+ huoneistohotelli Lanzaroten eteläpuolen rantakaupunki Puerto del Carmenissa. Se on tosi ihana hotelli, viihtyisä ja rehevä (:D) alue, tien toisella puolella pieni supermercado ja ranta ihan vieressä :)

Hotellihuoneen sivuikkunasta :)

Puerto del Carmen on Lanzaroten mittakaavassa suht iso kaupunki ja hirveen sokkeloinen! Vuokrattiin viime reissulla auto ja kirjaimellisesti juututtiin niille eriväristen kaakelitalojen reunustamille pikkukaduille, vähän kyllä paikalliset tuijotti :D sen jälkeen mentiiki sitte aina taksilla..
Mitään kansainvälisiä trendiputiikkeja Carmenista ei löydy, niitä varten pitää mennä vähän kauemmas semmoseen ökyrikkaiden lomapaikkaan Puerto Caleroon. Tää oli ihan ihmeellinen paikka; pieni, aidattu satama, joka oli täynnä mitä hulppeempia luksusjahteja, mahtavia huviloita vuorenrinteillä, ravintoloita ja merkkikauppoja. Ja kaikki samassa kasassa siinä 600x600m alueella o__o lisäks sen aidatun sataman vedessä polski ihan järkyttävän isoja fisuja, ne oli ainaki 30-40 senttiä pitkiä! Siinä sitte rikkaiden brittien pikkupojat syötti niille patonginpätkiä :D

Puerto Caleron rantakatua..

Lanzarote on niin pikkunen saari, et sen voi ihan hyvin kiertää autolla, eikä mee ees koko päivää :D silti siellä on hirveesti nähtävää; El Golfon mahtavat aallot, Timanfayan kansallispuisto, Teguisen viikonloppumarkkinat, Mirador del Rio:n näköalatorni, Cueva de los Verdes:in maanalaiset käytävät.. Ihan mahtava paikka, suosittelen ihan kaikille! Kyl sieltä löytäs tekemistä kahta viikkoa pidemmäski ajaks ;)

Yaiza:n kylä

El Golfo

Mahtava onkalo Cueva de los Verdesin luolissa.. Vai onko sittenkään?
Mä menin ihan täysillä lankaan :DD


Kanariansaaret: Teneriffa

Teneriffalla oon ollu kaks kertaa; Ten Belissä ja Playa de las Americasissa. Ten Beliin ei vissiin enää tehä matkoja, ja syy on varmaan se, ettei siellä ollu rantaa, vaan merivesiallas. :o silti ihan mahtava paikka, ainaki 8-vuotiaana tykkäsin :D

Ten Bel

Playa de las Americas taas oli vähän pettymys, ehkä siks koska se hotelli oli niin huono. :s Kuolleita torakoita ympäriinsä ja joku oksens meiän parvekkeelle ylemmästä huoneistosta keskellä yötä! Äiti sai hirveet pultit ja yläkerran asukit häädettiin seuraavana aamuna + saatiin joku 500e korvausta :---DD mut siis hotelli vähän varjosti muuten tosi ihanaa kaupunkia.

Americas yöllä


Saksa: Stuttgart

Tästä mulla on jo aiempiki postaus, mut laitan silti tähänkin :) tehtiin siis keväällä 08 vaihto saksalaisen ystävyyskoulun kanssa; saksalaisia tuli viikoks Suomeen ja sen jälkeen meidän koulun oppilaita meni viikoks Saksaan. Asuttiin saksalaisissa hostperheissä kolmella eri pikkukaupunkialueella; Singelfingenissä, Maihingenissä ja Magstadissa, jotka kaikki oli n. 30km Stuttgartista. Mä majoituin Magstadiin, joka oli kyl mahtavin kaikista noista asuinalueista; mukulakivikatuja, pieni kyläkirkko, saksalaisia puutaloja, vanhoja patsaita... Ihan keskiaikameininkiä :D

Talo Magstadtissa! Me likey ;)

Hostsisko Sabrinan huone, jossa asuin viikon :)

Käytiin myös Stuttgartissa, oli tosi hieno paikka. Pidettiin siellä semmonen "Amazing city race", eli jakauduttiin n. 5 hengen ryhmiin, jossa oli saksalaisia ja suomalaisia, ja lähettiin ettimään erilaisia rasteja Stuttgartista. Tai no, saksalaiset oikeestaan etti, me suomalaiset lähinnä töllisteltiin ihmeissämme kaikkea mikä liikku tai sitten ei :---DD käytiin myös hostperheen kaa Oktoberfesteillä yhessä kiertävässä tivolissa, joka oli muuten ainaki tuplasti Lintsin kokonen :o
Oli ihan mahti reissu, siitä saatto tulla sellanen alotuskipinä vaihtoonlähdölle. Täytyy jossain vaiheessa reissata takas Saksaan!

"Pieni" karkkikauppa..

Maanalainen kauppahalli

Kivoja taloja vuorentinreellä :D

Oktoberfest-tunnelmaa

Melko siisti laite Oktoberfesteillä, meni muuten kovaa!

"Eat at Yorma's!" Voitte vaan arvata miten tälle Jormailulle tuli naurettua :D
  
Ranska: Strasbourg

Ihan mieletön paikka! En oo ikinä ollu näin kauniissa kaupungissa, olin koko ajan ihan.. häikäistyny *__* :D en osaa ollenkaan kuvailla, ehkä kuvat kertoo enemmän!

Katedraalin ulkopuoli

Lasimaalaus katedraalissa

Taloja, taloja, taloja..

Ruotsi: Tukholma

Tarviiko tää jotain esittelyjä? :----DD Tukholmassa on siis tultu käytyä ihan liian monta kertaa, ainaki 20.. Rakastan sitä kaupunkia silti, sen ilmapiirissä on jotain ihan uskomatonta! Ei yleensä pyöritä keskustassa, vaan Gamla Stanissa, ja voin sanoo et se on kyl miljoonasti kiehtovampi ku keskusta. Ne kujat, ravintolat ja pikkukaupat.. De ser ja som underbara♥

Gamla Stan

Turistit ja Kungliga Slottet..

Naamiaiskauppa tukholmalaisittain ;)

Siinä ne tais sitte olla :D seuraavana matkaluettelossa onki Argentiina eikä sinne lähtöön oo enää ku reilu kuukausi! ¡Ay, caramba!, aika menee niin hitaasti, mut taas toisaalta niin nopeesti!

Sain muuten s-postia Argentiinassa olleelta STS-vaihtarilta, ja kuulosti kyl tosi mahtavalta :) ya no puedo esperar!

8 kommenttia:

  1. Me tehtiin myös tommonen ystäväkouluvaihto saksaan v. 08, tosin syksyllä :) Ja meillä oli ihan samanlaisia rasteja kun mistä kerroit tossa, tosin rostockissa :D ja asuttiin rövershagenissa.

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus! :) Kohta lähtö kutsuu myös Brasiliaan! ;) <3

    VastaaPoista
  3. Tiiätkö, tääl pomerodes on iha samannäkösii taloi mitä sul tos saksa kuvas :D

    VastaaPoista
  4. Hanna, oho aika siistiä :D eiks Rostock oo ihan Pohjois-Saksassa? :) Stuttgart oli Baden-Württembergin osavaltiossa eli ihan etelässä :D

    Noora, haha kiitos! Nii iiks sullaki on lähtö kohta! Cabo Frio näyttää kyl ihan mahtipaikalta, laita sit paljon kuvii ;)

    Jenni, no reilu peli! En pysty kuvittelee tommosii taloi Brasiliaan joidenki palmujen keskelle o____o,,

    VastaaPoista
  5. Oi olipa kiva nähdä Ten Bellistä kuvia ! Ite kävin sielä myöskin ollessani 8-vuotias ja pidin paikasta tosi paljon (:

    VastaaPoista
  6. Oi siistiä! En oo koskaan kuullu et kukaan muu ois käyny siel.. :DD

    VastaaPoista
  7. Kiitos valtavasti!
    Tää sun blogi on kyl niin mielenkiintonen, että laitan faveihin, ja aijon kyl ajan kans lukee noi kaikki postaukset, mitä nyt en vielä ehtiny! :)

    T: Pia,
    http://beingpia.blogspot.com/

    VastaaPoista
  8. Kiiitos superpaljon! Kiva et tykkäät :)

    VastaaPoista