sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

DISNEY is the word

Oon täs hiljattain tajunnu, et lähtöön on tosiaan kohta enää kuukaus ja virittäytyny lattaritunnelmaan maailman parhaan fiiliksentekijän kanssa; Disney-musiikin! Ja sellaset Disney-harvinaisuudet, joissa käsitellään lattarimaita, on kaks ikivanhaa (40-luvulta?) klassikkoa Kolme Caballeroa (Three Caballeros) ja Saludos Amigos. =) nää klipit jotka tähän laitoin on kyl vähän (tai no aika paljon) Brasilia-painotteisia, mut samba on nii ihana musiikkityyli ja siit tulee ain ilonen fiilis :D

Kolme Caballeroa kertoo muutaman erillisen tarinan Latinoamerikasta (mm. jutun pingviinistä joka matkaa etelänavalta Galapagos-saarille) ja se keskittyy lähinnä kahteen maahan; Brasiliaan ja Meksikoon. Ideana siin on, et Aku saa lahjapaketin, jonka sisällä on terveisiä lattarimaista. :) Brasiliaa Akulle esittelee vihreä papukaija José Carioca ja Meksikoa pyssyillä varustettu kalkkuna Panchito Pistoles.

Ekat kolme klippiä kertoo Brasiliasta ja on kaikki jatkoa toisilleen, ja neljäs esittelee vähän Meksikoa. :D



Yks Disney-tuotannon karismaattisimmista hahmoista, brasilialainen papukaija José Carioca, laulaa Akulle Bahían kaupungista..


..Aku ja José lähtee matkalle Bahíaan..


..ja saapuu perille =) Bahíassa ne tapaa sambatyttö Aurora Mirandan ja pistää karnevaalit pystyyn!


Ja Panchito esittelee vähän meksikolaista kansanmusiikkia ja -tanssia :D


Saludos Amigos on tosi samantyyppinen ku Kolme Caballeroa ja ne onki valmistunu samoihin aikoihin. Saludos Amigosissa esitellään muitaki lattarimaita ku Brasilia ja Meksiko, esim. Peru, mut niistä ei oo lauluja :( sen takii oon laittanu tähän kohdan, jossa Aku käy Copacabanalla ja tutustuu sambaan =) kuunnelkaa noita sambarytmejä alkaen 4:40! ¡Ay caramba, me encanta la samba!




Sitte vielä pari ei-niin-latinoa disneybiisiä, mut jotka on kyl nii legendaarisia ja tekee sellasen ihanan lähtöfiiliksen!


Hercules nuorempi lauleskelee kaipuusta jonnekin kauas ja lähtee käymään Zeuksen temppelissä :D


Kaunotar & Hirviö - Belle laulaa Gastonin (hiukan päällekäyvän) kosinnan jälkeen.. :D


Pocahontas miettii virta minne veneen vie..


Spiritin (ei Disney-leffa mut ihan sama) eka biisi suomeks ihanan Riki Sorsan tulkitsemana :)

Eli eipä muuta tällä kertaa :D nää on vähän näitä tilantäyttö/innostuksenpurkupostauksia, hope you like them and don't find them annoying! Ja kiitos kaikille lukijoille, teit on paljon enemmän ku osasin odottaa!

¡33 días to go!

5 kommenttia:

  1. Sullahan lähteny tämä blogi ihan oikeille raiteille kun on Brasiliaa ja sambaa com Copacapana!

    VastaaPoista
  2. toi go the distance on niiiiiiiiiiin vaihtaribiisi !:D

    VastaaPoista
  3. Jenni, i know right! :DD mut hei Copacabana not far from Argentina ;) enkä mä nyt tiiä kiinnostaisko ketään hirveesti jos linkittäisin tänne vaan tyylikkäitä tangoja.. :DD
    Kreeta, jep nii on! Tota kuuntelen sit lentsikassa ku kone nousee hki-vantaalta nii ei oo niin suru fiilis.. :D

    VastaaPoista
  4. Bahia on muuten osavaltio, ei kaupunki :D Mut tosiaan, ihan oikeilla reiteillä on! Meitin naapuriosavaltiot <3 Ja Copacabanalla on uitu, iiih ja ens kuussa uudestaan!

    VastaaPoista
  5. Joo no sitä mä vähän kelasinki et mikä hiton kaupunki on sellanen joka ei löydy googlettamallakaan.. :DD JA MÄ TIEDÄN et sä oot uinu Copacabanalla dammit who's jealous :DDD

    VastaaPoista