torstai 5. elokuuta 2010

Koulua ja matkasuunnitelmia

Täällä arki rullaati rullaati jo melko normaalisti, pari viikkoo perheessä takana, koulut alkanu ja näin. Tosin täällä riehuu nyt joku kumma tauti, ensin mä olin kipee, sitten Maxi, sitten Mel ja minä taas :D mut muuten todo bien, ostettiin eilen Crash -pleikkapeli ja nyt ollaan kaikki saatu ihan yliannostus sitä..

Voisin kertoo tähän väliin jotain koulusta ku siit on jauhanu jo jonku verran edellisis postauksissa. Siis, oon San Ramon Nonato -nimisessä koulussa ja se on suht pieni, 60v vanha ihan toisella puolella Córdobaa. Se on katolinen ja se kyl näkyy; se on nimetty pyhimyksen mukaan ja siel on siitä tehty patsas ja lisäks joka puolella on julisteita joissa lukee "Jesus es tu amigo" tai jotain vastaavaa..
Koulunkäynti sit taas on jotain ihan uskomatonta! Esimerkiks, tää viikko on menny näin:

Maanantai: ei koulua, koska opet ei jaksanu tulla paikalle.
Tiistai: kokattiin koko koulupäivä jotain vihannesmössöä ja päästiin yli tuntii aikasemmin, päivä kesti klo 7:35-11:50. Sen jälkeen oli kolmisen tuntii vapaata ja klo 15:15 alko liikkatunti, jollon heiteltiin vartti palloo ja lopputunti puitiin yhen tytön rakkausprobleemia.
Keskiviikko: päivä kesti klo 7:45-13:00, tosin kahtena tuntina oli kokeet eli mä en tehny yhtään mitään. Ja mitkä kokeet!? Yks koekysymys esimerkiks oli et "Kerro inflaatiosta" ja yks tyttö kysy opelta et "Mikä on inflaatio?" ja ope kerto ihan pokkana et mikä se on :DDD normaaleina tunteina, esim. enkun tunnilla täytettiin paria tehtävää koko tunti, oppilaat juoksenteli ympäriinsä luokassa ja ope luki kirjaa..
Torstai: ei koulua koska Mel on kipee enkä voi mennä yksin kouluun.

Et semmosta! Lisäks yks tunti kestää ain sen vajaan tunnin, jonka jälkeen on 15min välkkä. Välkkä tosin kestää ain yli vartin, koska ku kello soi nii kukaa ei tee elettäkään mennäkseen luokkaan ainakaan viiteen minuuttiin! Lisäks ei oo ruokaa mut kioski, josta voi ostaa melkeen mitä tahansa..

Ihan karmee kuva mut ei oo parempaakaan tähän hätään..
Tää siis tiistailta ku kokattiin koko päivä =)

MUT SITTE !! Eilen pelattiin Nicon kanssa Crashia ja mami sano jotain sellasta et kaikki alko huutamaan ja hyppimään ja mun piti huutaa kolme kertaa et "QUE DICE!?" ennenku kukaan tajus selventää mulle, et mami oli sanonu että ens viikon viikonloppuna lähdetään ehkä käymään..


..TÄÄLLÄ! Las Cataratas del Igúazu! Voi apua oon nii innoissani! Ei toi oo viel varmaa, mut Maxi sano et nää käy siel joka vuosi eikä tänä vuonna oo viel käyty, joten jos mami saa pari muuta aikuista lähtemään mukaan (ajamaan autoa haha :D) nii luultavasti ens viikon viikonloppuna on suuntana Misionesin provinssi! Niin siistiä! :D

Lisäks Maxi on suunnitellu et kesällä tehtäis samanlainen reissu, minkä se teki viime kesänä, eli lähdettäis kiertelee ympäri Patagoniaa :D toi nyt on kaikkee muuta ku varmaa, mut haluisin ihan hirveesti! Patagoniassa on ehk koko Argentiinan upeimmat maisemat ja ku Maxi kerto kaikkia juttuja mitä sen reissulla oli tapahtunu, nii teki oikeesti mieli lähtee vaik heti! Täs pari kuvaa Maxin tammikuiselta matkalta:

Glaciar Perito Moreno

Río de las Vueltas

Piedras Rojas

Puerto Piramides

Laguna Torre

Voi äyts oikeesti toi Laguna Torre! En tiiä, pyörtyisin varmaan jos näkisin tommosen ihan paikan päältä :D mut ois niin mieletön reissu, haluun ihan hirveesti päästä kiertelee Argentiinaa koska tää on niin monimuotonen ja moniluontonen maa =) matkustettais ensin minä, Maxi ja mami, mut kipattais mami kyydistä siin Patagonian pohjoisrajalla ja jatkettais siit sitte kahestaan ja välillä Maxin muiden sukulaisten matkassa :D nyt vaan sormet ristissä et tää reissu toteutuis! Mut nyt luultavasti Igúazu ja viidakko calling! ;)

6 kommenttia:

  1. WAAAAAAAAAA sulla näyttää menevän hyvin! :)
    Aivan tosi huippua lukea näitä sun postauksia, nää on aina niin hyvää luettavaa + kuvia! Jes jatka samaan malliin! ;)

    VastaaPoista
  2. ihanalta näyttää ja kuullostaa sun elämäs tuolla :--) oon niin kateellinen, voi kunpa mäki pääsisin pois täält suomesta... :D

    VastaaPoista
  3. Jooo ihan kivalta kuulostaa toi koulunkäynti;-) en ooo kateellinen tai mitään:D haha!
    Ps. ihania kuvia !<3

    VastaaPoista
  4. Jaa, että kahestaan lähtisitte reisuun... aijaija ;) no mutta ei sentäs

    Tää sun blogi on ihan mieletön ja luen tätä kyllä aivan innoissani. Sun vuotes on alkanut tosi hyvin ja toivottavasti rullais samalla tavalla eteenpäin. Nauti vuodestasi! :)

    VastaaPoista
  5. Gracias a todos! Joo taal on ihanaa ja just nyt tuntuu vaa etten tahtois lahtee pois ikina.. Hitto pitaa yrittaa raahata kamera joskus mukaan nii saisin otettuu kuvia perheesta/kavereista =)

    VastaaPoista
  6. heehehheheee herätin mun koko host-perheen nauraessani ku hullu tolle sun kouluviikonkuvailulle :---------D joooooo miks brasiliassa nää oikeesti opiskelee, epäreilua :D

    VastaaPoista