lauantai 22. lokakuuta 2011

The Top 3 Hot Places on my way to Rio!

Mua on jo pitkään poltellu tämmönen postaus, johon laitan kolme mun brasilianmatkan huippukohtaa ja sain nyt vihdoinki aikaseks tehdä sellasen! Kohokohtia oli tosi vaikee valita, koska kaikki paikat missä käytiin oli omalla tavallaan upeita, mut päädyin nyt näihin kolmeen, jotka säväytti mua ehkä kaikkein eniten, jos Rioa itsessään ei lasketa mukaan ;)

1. Angra dos Reis & Ilha Grande (Brasilia)

Angra dos Reis on pieni rantakaupunki, noin 200 kilometriä länteen Rio de Janeirosta. Siihen kuuluu monta pikkukylää, jotka muodostaa yhdessä hajanaisen kaupungin. Paikka on keskustan ulkopuolella aika köyhä ja pääelinkeinot taitaa olla turismi, kalastus ja banaaniviljelmät.

Angrassa parasta on ehdottomasti sen uskomaton luonto; korkeita palmuja, viidakkoa, vuoria, laguuneja, valkohiekkasia rantoja ja kristallinkirkasta turkoosia vettä! Ennen Angraan saapumista olin intohimosesti googlettanu kuvia sieltä, mut mitkään kuvat ei riitä näyttämään millasta siellä oikeesti on. Oltiin Angrassa kolme päivää ja joka ikinen päivä taivas oli sininen ja aurinko paahto reippaasti yli 30:ssä asteessa, ja samanlainen sää on kuulemma koko kesäkauden, eli marraskuusta huhtikuuhun!

Käytiin Angrassa myös semmosella veneretkellä lähisaarille, joka oli ehdottomasti yks mun elämän upeimpia kokemuksia. Vene oli vanha puinen purjevene, jolla oli supermukavat penkit laidoilla, ilmainen vesimelonitarjoilu ja henkilökuntana superkuumia yläosattomia brasilialaismiehiä! Aurinko paisto ihanasti kannelle ja koko ajan pysty liottaa sormia uskomattoman turkoosissa vedessä.

Retkellä pysähdyttiin kolme kertaa; ensimmäiseks mahtaville Cartaguasin(?) saarille, jotka oli ihan kuin jostain paratiisisaarikuvista. Hiekka oli yhtä valkosta kuin lumi, vesi kirkasta ja matalaa ja pohjan kivien välissä uiskenteli pieniä värikkäitä kaloja. Ruhjoin siellä kivasti polven ja peukalon, mut ei haitannu, paikka oli niin upee, hahah! Cartaguasin saarilta on myös mun blogin bannerissa oleva kuva :)

Toinen pysähdys oli noin viis metriä syvän laguunin kohdalla, johon vene ankkuroitiin ja matkustajat sai hypätä uimaan. Vesi oli syvää mut niin kirkasta että pohjan näki ihan vaivatta! Vedessä uiskenteli myös hirvee määrä kaloja, jotka pyöri uimarien ympärillä.. Tuli kylmänväreet aina kun tunsin jonkun kylmän ja liukkaan koskevan mun jalkoja, haha! Viimeisellä pysähdyksellä noustiin veneestä ja käveltiin pienen viidakon halki saaren toiselle puolelle, jossa noustiin takas veneeseen ja palattiin Angraan.






Ilha Grande taas on noin puolen tunnin venematkan päässä Angrasta sijaitseva iso saari, jossa vietettiin kaks päivää. Ilha Grandessa on enemmän kävelymahdollisuuksia ja iso luonnonsuojelualue, jonka varrella on esimerkiks ihana uimaranta, isoja raunioita ja mahtava "pileta natural", eli luonnon oma uima-allas, joka muodostu pienen vesiputouksen tekemästä lammikosta! Ilha Granden, ja koko Brasilian, asukkaat on superystävällisiä, avuliaita ja sosiaalisia, hyvinä esimerkkeinä meidän hostellin ihana vanha omistaja ja monet  kyltit talojen ovissa, joissa luki "Tule syömään meille - teemme sinulle Ilha Granden parasta ruokaa!". Harmittaa vieläkin ettei menty :/








2. Punta del Diablo (Uruguay)

Punta del Diablo on pikkunen rantakylä Uruguayn pohjoisrannikolla, vähän eristyksissä kaikesta. Se on rannikon isosta valtatiestä, siellä ei oo pätkääkään asfalttia, vain yksi pankkiautomaatti (joka oli sekin järjettömän vaikee löytää), iso ranta, vanha majakka ja paljon ihania ravintoloita. Illalla kylässä ei ollu yhtäkään sähkövaloa ulkona isolle tielle johtavan pikkutien katuvalojen lisäksi, ravintoloissa ja hiekkateiden varrella oli kynttilöitä, tuikkuja ja erivärisiä lyhtyjä. Joka puolella tuoksu paistettu kala, tuore pizza ja suolainen meri.

Rakastuin Punta del Diablon tunnelmaan ihan täysillä, en oo koskaan ollu missään niin kauniissa paikassa! Hiekkatiet, kauniit lyhdyt ja ihanat ruoat vei mun sydämen. Samoin se, että pankkiautomaatteja oli vaan yks ja sekin ihan puskassa, ja se, ettei paikalliset olleet ees varmoja, toimiiko se, sopi täydellisesti pienen kalastajakylän tunnelmaan. Plussana tietysti upea, kilometrien pituinen hiekkaranta!






3. Beto Carrero World/Penha (Brasilia)

Beto Carrero World on pienessä Penhan kaupungissa, keskellä ei-niin-mitään sijaitseva maailman 5. suurin teemapuisto! Lomakausi oli mennyt jo ohi, joten saatiin hankittua 150 realilla liput, jotka oikeutti kahteen päivään teemapuistossa ja yhden hotelliyön, mut pakko sanoo et koko puiston tutkimiseen ois tarvinnu ainakin viikon!

Beto Carrero World on tosi monipuolinen, superiso ja ulkoasu prameampi kuin Disneylandin linna! Puistossa oli erilaisia teemoja, esimerkiks Villi länsi, Intia ja keskiajan Saksa, ja joka teemaosassa oli teemaan liittyviä laitteita ja hauskoja nukkeja ja kulisseja. Lisäks puistosta löytyi erilaisia show:ta, esimerkiks mahtava autoshow, ja pieni juna, joka matkas erilaisten maisemien läpi dinosaurusten maasta Taru Sormusten Herrasta -tyyliseen metsään. Pakko päästä joskus uudestaan!










20 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi ja ihanan näkösiä paikkoja tuolla argentiinassa! (: Tausta on kiva ja värit sopivat yhteen, ulkonäkö blogissas siis on kaikinpuolin miellyttävä. Jatka samaan malliin :)

    http://notyetawoman-henna.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kivan olonen blogi ja kivoja kuvia!:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tosi paljon kummallekin! :)

    VastaaPoista
  4. tosi ihana blogi! mäki ajattelin lähteä vaihtoon joku päivä :) oot kaunis!

    http://heidichristinas.blogspot.com

    VastaaPoista
  5. Oii kiitos superpaljon! Vaihtoon lähteminen kannattaa ehdottomasti, mä en ainakaan vaihtais mun vuotta mihinkään :)

    VastaaPoista
  6. Voi ihania kuvia! Mullekki kelpais nyt auringossa löhöily ja uimineen!!

    http://turnthevolumelouder.blogspot.com/

    VastaaPoista
  7. Vautsi mitä kuvia! Kivasti muutenkin tämä blogisi eroaa muista suomalaisten pitämistä blogeista, suosikkeihin meni. :)

    VastaaPoista
  8. Elina: Kiitos, samoin mulle, tympii tää kylmyys!
    Tuuli: Ooi kiitos tosi paljon, ihanaa et tykkäät! :)

    VastaaPoista
  9. hejssan!oon hakenu vaihtoon 2012-2013 mutta painiskelen nyt kahden maan Brasilian ja Argentiinan välillä...kumpi siun mielestä ois mielenkiintosempi maa lähtee vaihtoon ja mitä eroja niissä on esimerkiksi ihmisten perus luonteissa ja elämäntyylissä? : )

    VastaaPoista
  10. ihania kuvia! :) haluaisin itekki lähtee jonnekki lämpöseen maahan mut saa nyt nähdä pääsenkö :p sun hiukset on ihanat :)

    VastaaPoista
  11. Voi aaaapua, voisin kirjottaa romaanin tästä aiheesta mut yritetään pysyy kohtuullisuuden rajoissa! Argentiina on siitä mielenkiintonen maa, et sen luonnosta löytyy viidakkoa, jäätiköitä, lumihuippusia vuoria ja suuria aroja, eli ihan mitä vaan tulee mieleen, Argentina has it. Brasilia taas on kuuma ja ihanan trooppinen, tosin sisämaan ja rannikon välillä on paljon eroja ja esimerkiks etelä-brasilia on tosi eurooppalaistunut, eli paljon saksalaisia. Argentiinalaisten ja brasilialaisten perusluonteiden eroja on ehkä yleinen avuliaisuus. Tulee mieleen, et esimerkiks bussissa Argentiinassa oli kamala kiire ja jos bussikuskilta kysy et meneeks tää bussi sinne ja sinne (tosi hyvä esimerkki..) niin monesti kuski vaan karjas jotain EN TIIÄ EI KUULU MULLE ja hoputti sisälle :---DD Brasiliassa taas olin Porto Alegressa joka on ihan superiso kaupunki enkä tienny miten mennä yhteen paikkaan, joten menin kysymään yhdeltä bussikuskilta, joka vei mut oottamaan toista bussia ja kun bussi tuli, se meni sisään ja kysy sen bussin kuskilta et meneeks tää sinne ja sinne. Kuski ei ollu ihan varma ja ne neuvotteli tosi kauan ja bussi vaan seiso, eikä ykskään matkustaja näyttäny ees ärtyneeltä! Päin vastoin, vähän ajan päästä etupenkillä istunu mies kaivo taskustaan GPS:n ja alko sillä ettimään sitä osoitetta minne mun piti mennä! Argentiinalaiset on ehkä vähän ns. ronskimpia, brasilialaiset enemmän semmosia letkeitä. Molemmat kuitenki tosi sosiaalisia ja puheliaita ja ihan ihania :) mut sun kannattaa miettiä et mikä on se juttu, mitä haluut sun vuodelta; voitko ottaa riskin et joudut jonnekin kylmempään paikkaan (tosin vaihtovuoden aikana Argentiinassa on kesä, eli tosi kuuma), osaisitko elää vaarallisessa kaupungissa (joita Brasiliassa on Argentiinaa enemmän) ja kumman kielen haluut oppia, espanjan vai portugalin? Espanja on hyödyllisempi, mut portugalin pohjalta on helppo alkaa opiskella sitä, ja toisin päin. Toivottavasti autto ees vähän! :)

    VastaaPoista
  12. Kia: kiitos! Jep, mäkin kyttään jatkuvasti laskisko lentojen hinnat ja pääsis vaikka kanarialle :/

    VastaaPoista
  13. sulla on tosi kiva blogi ja nää kuvat on aivan ihania,kumpa itekkin pääsis jonnekkin lämpimään! :)

    http://tesublog.blogspot.com/

    VastaaPoista
  14. Ois pikkasen mahtavaa päästä tuonne lämpöiseen tulevaa talvea pakoon! :D

    VastaaPoista
  15. oooh pääsisinpä mäkin joskus vaihtoon ! :)

    VastaaPoista
  16. tesu: Kiiitos! Mullakin hirvee hinku takas :/
    Jenni: Niimpä niimpä ;)
    pilvi: Kannattaa hakee tai ainakin harkita! Mahtava kokemus :)

    VastaaPoista
  17. voi kiitos paljon : ) autto kummasti,ehkä kallistun argentiinan puolelle enemmän,vaikuttaa niin mielenkiintoselta maalta kyllä molemmat mutta..nyt vain oottelemaan haastattelua ja sen jälkeen katsotaan kumpaan maahan tämä tyttö suuntaa =) tulee niin ihana olo ku katsookin tätä siun blogia,löysin tän pari päivää sitte ja jouduin yö myöhään lukemaan ku halusin jo päästä selville miten siun ja maxin suhteen kävi siun palatessa Suomeen : )mie uppouduin "loma romanssiin" viime kesänä kun olin muilla mailla matkoilla mutta pelkäksi romanssiksi se ei tainnutkaan jäädä ja pidetään vieläki tän pojan kanssa yhteyttä mutta välimatka on niin suuri..haluisin kovasti että se poika pääsis lähtemään tänne..voi että oot onnenpekka ku sait rakkautesi Suomeen asti..ihanaa tulevaisuutta teille :)

    VastaaPoista
  18. Voii, ihanaa et tykkäät! Jep, en tajuu itekään miten onnekas oon ku sain Maxin tänne.. Jos sun "lomaromanssis" asuu Euroopassa niin tehän voitte sopia tapaavanne jossain Keski-Euroopan maassa, silleen et molemmat tulee puolitiehen vastaan eikä matka tuu niin kalliiks kummallekaan :) ja hyvä et toi mun vastaus autto ees vähän, luin sen uudestaan lähettämisen jälkeen ja aattelin et se on niin sekava et sekotan vaan sua entisestään :D Argentiina on niin ihana maa, jos valitsen sen niin sulle tulee 100% mahtava vuosi!

    VastaaPoista