keskiviikko 2. helmikuuta 2011

PATAGONIA ADVENTURE part 3: Ushuaia ja maailmanloppu

El Calafaten jälkeen suunnattiin vielä etelämpään, kohti maailman eteläisintä yli 5000 asukkaan kaupunkia, "El fin del mundo":ksi kutsuttua Ushuaiaa.


Ajettiin bussilla ihan hirmu mutkaista ja kapeeta tietä vuorenseinämää pitkin ja näkymät oli kyl huikeet, vaik vähän(????) pelottikin :D pysähdyttiin näköalapaikalle ottamaan kuvia ja kaikki oli ihan hirmu hehkeitä ihan hullun matkustamisen ja viisumirumban jälkeen, koska jouduttiin ylittämään Chilen raja kahdesti ja aina rajalla piti nousta bussista, venata kaks tuntia, näyttää passi, laittaa laukut läpivalaisuun ja mennä takas bussiin nukkumaan. Ja parin tunnin päästä sama uudestaan :S mietin oikeesti et kuka haluu asuu Ushuaiassa ku sinne on nii vaikee päästä ja sielt on nii vaikee päästä pois? :D



Ushuaia oli kylmä ja sateinen. Ainaki kun saavuttiin sinne nii sato taivaan täydeltä ja hrrr ku oli kylmä! Majottauduttiin hotelliin ja kun myöhemmin mentiin saksalaisen Caron kanssa ostamaan jotain syötävää huoneeseen, nii sade muuttu lumipyryks! Aika jännää kokee suomalainen lumimyräkkä Etelä-Amerikassa haha :D eksyttiin tosin sinne kaupunkiin, mut selvittiin takas ennen lounasta, que suerte. Hassuu oli, et ushuaialaiset ihmiset oli ihan latinoja kaikki ja tuijotti meit blondeja alaleuat lattiassa pahemmin ku esimerkiks Córdobassa joka kuitenki on melkeen Pohjois-Argentiinassa :o weird.

Seuraavan aamun oli taas vaihteeks aikanen herätys, koska mentiin veneellä kiertämään Ushuaian rannikolla olevia saaria! Aamu oli ihan nätti, pilvinen, mut eipähän ainakaa satanu:) tää venereissu oli vähän pettymys, se oli selkeesti tarkotettu rikkaille vanhoille turisteille, koska sisustus oli tosi hienoo ja siel oli pikkunen kioskin tapanen juttu josta pysty ostaa 60 peson kakkupaloja tai 20 peson pieniä kokiksia.. Ja tosiaan ulkona näky kivisiä saaria merileijonineen, mut ne oli jo nähty Puerto Madrynissä, niin ei sinänsä mitään uutta ja jännää :/

Tommosella paatilla mentiin :)



Kuuminta hottia ;)


Venereissun jälkeen käytiin syömässä kiinalaista (taas kerran argh sain niiiin tarpeekseni kiinalaisest ruuast tol reissul) ja lähettiin köröttämään bussilla kohti Ushuaian kansallispuistoa, jonne piti ajaa semmoset 20 min rannikkoa pitkin. Tää kansallispuisto aiheutti jonkun verran wtf-reaktioita meis pohjoismaalasissa, luonto nimittäin lumihuippusia vuoria lukuunottamatta oli ihan ku Suomesta! Kaikki puut ja kasvit oli samoja, jopa kieloja kasvo siellä täällä :O oli kyl aika outo fiilis, back in Finland! Yhdellä näköalapaikalla saatiin aika söpö idea Chrisin kanssa; kaiverrettin linkkarilla puukaiteeseen mun poikaystävä Maxin ja sen tyttöystävä Alfin nimet, koska jos ne on kaiverrettu maailmanlopuksi kutsuttuun paikkaan (Ushuaian slogan siis on "Maailmanloppu" ("Fin del mundo")) niin me ollaan niiden kanssa maailman loppuun saakka :)

Pyörittiin siel kansallispuistossa pari tuntia, käveltiin metsässä ja upeiden järvien rannalla, ja otettiin hirveesti kuvia :D rakastuin niihin vuoriin, ne näytti ihan pelkiltä tietokone-efekteiltä.. Ja ilma oli upee! Ehkä joku +15 astetta ja aurinkoista, toi päivä oli ainut nätti päivä Ushuaissa D: et tervetuloa rantalomailijat! 




Minä ja Maria siellä :D



Ainut supererilaisuus: ihmeelliset oranssit ruskeissa
möykyissä kasvavat mauttomat marjat :o


Bongatkaa mut ;)

Maxi ♥

Ushuaiassa vietettiin siis pari vilposaa päivää jotka meni lähinnä muiden vaihtareiden kanssa touhutessa ku ei ollu mitään muutakaan tekemistä siin loskasateessa :D Marian kanssa ollaan kyl pareja de mueeerte, tulee hirvee ikävä sitä kun se lähtee jo kohta takas Ruotsiin :( mut eniveis, seuraava ja viimeinen etappi olikin Puerto Madrynin yläpuolella, kahen päivän bussimatkan päässä sijaitseva Las Grutasin rantalomaparatiisi!

Jee ahkera blogikirjottaja täällä taas.. En vaa jotenki saa aikaseks kirjottaa, argh! Täytyy nyt yrittää ryhdistäytyy, voisin vaik heti alkaa kirjottaa tota vikaa osaa nii pääsen näistäki eroon, haha :D

7 kommenttia:

  1. POIKAYSTÄVÄ MAXI?!?! seurustelettekste(jopas oli sana) siis :o :D

    http://dayslittledays.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Joo........ puol vuotta jo :---D

    VastaaPoista
  3. Tosi hienoja kuvia jälleen kerran! :D

    Osaisitko muuten suositella jotain hyviä argentiinalaisia bändejä tai artisteja, joita voisin kuunnella omaa vuotta odotellessa? :)

    VastaaPoista
  4. uu mäkin haluuun :D ehkä joku kaunis päivä... :)

    VastaaPoista
  5. OHO, luulin oikeesti et ootte vaa kavereit :D jopas mä oon jäljessä

    VastaaPoista
  6. ussoj, taal pain ainaki kova sana on La Mona (http://www.youtube.com/watch?v=KvIP5tjG1R8&feature=fvst) mut en ite hirveest tykkaa, mun mielest se on vaa koominen ... :D mut Las Pastillas de Abuelo on tosi hyva bandi, tykkaan! Sit ei-argentiinalaisii, mut mita taal kuulee ihan koko ajan, on esim.
    kaikki Daddy Yankeen biisit
    Carlos Matari - Malparida
    Casi Angelesin biisit
    Pitbull - Maldito Alcohol
    Shakira - Loca
    Gustavo Cordera - La bomba loca
    La Champions Liga - Dime si eres feliz
    Grupo Play - Tu con el
    Ricardo Montaner - Soy feliz
    Noita nyt ainaki kuulee joka paikassa minne vaan meneeki :D

    VastaaPoista
  7. Ja muuten osa noist on argentiinalaisii (esim Casi Angeles) mut oon niin vasyny etten jaksanu kauheesti kattoo mita lanttasin tohon listaan, haha :D

    VastaaPoista