keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Música argentina, para que sentis los ritmos!

Teeeein nyt vihdoin musiikkipostauksen mitä oon yrittäny väkertää jo ihan luvattoman kauan ja nyt argentiinaikävissäni sain sen vihdoinki valmiiks :D listen and ENJOY ♥

REGGAETON

Reggaeton on yks selkeesti suosituimmista musiikkigenreistä ja sitä kuulee ihan joka paikassa, takseista päiväkotien pihoihin. Reggaetonin tunnusmerkkejä on ne kuumat latinomiehet laulamassa täydet kamppeet niskassa vaik naiset pyörittää peppujaan pelkät biksut päällä, ehkä vähän naisia halventavat sanotukset (pelkkää seksiä seksiä seksiä perseitä seksiä tissit seksiä disco jeejee) ja tietenki toi järkyttävän mukaansatempaava tum-tu-dum tum-tu-dum -biitti :D mä tykkään!

Daddy Yankee - Descontrol



Daddy Yankee<3 se on reggaetonin kuningas, sanokaa mitä sanotte ;) ja Descontrol on ainaki mun mielestä kirkkaasti sen paras biisi. En tiiä, muhun vaan jotenki ei iske sellanen Wisin & Yandel -tyylinen hempee reggaeton, vaan jos mennään nii mennään sit samantien kunnolla! Me encanta ♥

Don Omar ft. Daddy Yankee - Hasta abajo



Joooo tätä kuuli aika paljon ja vähän joka paikassa, takseissa, busseissa, kaupoissa, ravintoloissa.. Hauskoin oli kyllä ku istuin taksissa menossa keskustaan ja kuskina oli semmonen 60vee vanha mies joka jumputti tätä biisiä ihan täysillä ja nyökytteli päätään sellanen gansta-ilme naamalla :DD pokan pitäminen oli vaikeeta mut onneks matka oli lyhyt.. Don Omar on siis ihan supersuosittu argentiinassa kans, ehk tätä enemmän vielä se Danza Kuduro -biisi jota nyt en kuitenkaa laittanu tähän ku oon niiiiiin kyllästyny siihen jo :|

Tito el Bambino - Mi cama huele a ti



Me ennnnncanta! Tän kuulin joskus elokuussa, rakastuin heti ja tää onki ollu yks niitä biisejä jotka on värittäny mun koko vuotta :) tää oli myös mun ja mun vanhimman hostsiskon yhteinen bilebiisi ♥

Tito el Bambino - Mata



Ja toinen Tito el Bambinolta, jesjes :) oli vaan pakko laittaa tääki ku tää on nii ihana ja ton reggaeton-biitin kuulee tosi helposti! Varotuksena et tää jää ihan järkyttävän helposti päähän soimaan!

CUMBIA

Cumbia on sit toinen tosi suosittu musiikkigenre, ehkä jopa suositumpi ku reggaeton. Se on kuitenki enemmän "negrojen musiikkia", niinku Argentiinassa sanotaan. "Negrot" on sellanen ihmisryhmä, jotka ei välttämättä oo ihonväriltään yhtään tummempia vaik termi sitä näyttäis väittävän, tai muutenkaan muista poikkeavia, mut kyl ne vaan tunnistaa sit ku näkee. Esimerkiks monilla negropojilla on korvalävistyksiä (tai muita läväreitä), ihan tummat piirteet mut tukka värjätty blondiks tai muuten vaa luonnottoman värisii raitoja tms ja sit pukeutumistyyli ehkä vähän resusempi ku muilla. Lisäks negrot on yleensä köyhempiä ja suurin osa rikollisista onki just negroja. Córdobassa oli paljon "negrobarriota", joista yhteen mä menin asumaan ku vaihdoin perhettä ja siellä meno tosiaan oli vähän erilaisempaa ku niissä ns. hienoissa barriossa. Mut monet mun luokalta oli "negroja" ja ne oli kaikki tosi ihania :) cumbian tunnistaa parhaiten siitä sen biitistä chi-chi-chi chi-chi-chi, jonka voi kuulla tosi selkeesti ja joka on tosi erilainen ku reggaetonissa.

Grupo Play - Tú con él



Koko vuoden aikana kuulin täst biisistä niin monta versioo etten jaksa ees laskee.. Mut tää on kaikkein suosituin ja munki mielestä ehdottomasti paras :) ja tätä tosiaan kuuli kans joka paikassa ja fiesta ei kyl ollu fiesta ilman Y TU CON EL Y YO AQUI EXTRAÑANDOTEEEE ... ;)

Mc Caco - Cajita Feliz



Tää on niin negroa niiiin negroa, haha! Mut biitti on tosi selkee cumbia ja muutenki ihan kiva bilebiisi, vaik sanoissa muuta jauhetakaan ku viinasta :D

La Champions Liga - Dime si eres feliz



Tääki on hirveen negro biisi, tai oikeestaan koko bändi on tosi negro, mut yli puolet Córdoban väestöstä on negroja eli eiköhän tätäki kuulunu ihan tarpeeks, ainaki mä sain kavereiden kaa kuunnella :p onhan tääki ihan jees!

ROCK

Ja, por supuesto, ihmiset kuunteli vähän tunnetumpiaki musiikkigenrejä kuten ihan normaalia rokkia! Tosin espanjankielistä, mut eniveis :D toki monet kuunteli esim. Linkin Parkia ja Green Dayta, mut laitoin tähän nyt vaan näit espanjankielisiä biisejä ku ne on nii ihania :)

Las Pastillas del Abuelo - Donde esconder tantas manos?



Yks mun rakkaimmista argentiinalaisista bändeistä; Las Pastillas del Abuelo eli Papan pillerit (:D) ! Oikeesti rakastan rakastan rakastan näitä, ah ♥ Muistan ku oltiin Cosquín Rockissa ja Pastillasit esiinty siinä aika loppupäässä keskellä yötä ja oltiin vaan siel ihmismassassa eturiveissä tähtitaivaan alla keskel vuoristoa.. Amo esta banda con toooodo mi ser!

Sui Generis - Cancion para mi muerte



Sui Generis on tositosi vanha argentiinalainen bändi ja siihen kuuluu vaan kaks miestä, joista toinen on nero ja muutenki legendan maineen saanu Charly Garcia. Mä rakastan tätä biisiä, siin on jotain ihania The Beatles-viboja :)

Molotov - Guacala que rico



Molotov on sit ihan oma lukunsa.. Ihan paras bändi vaik kaikki biisit onki jollain tapaa hulluja! Just sellasta parikymppisten hormonit hyrrää ragerage rokkia, haha :D Täää Guacala que rico on mun mielest ehk niiden paras biisi :p

HIP-HOP

RA KAS TAN espanjankielistä hip-hoppia, voi apua! Siis en tykkänny hip-hopist ollenkaa ennenku lähin Argentiinaan, mut kuinkas kävikään, haha :D mikä hip-hopista tekee niin erityistä lattareissa on se, et suurin osa biiseistä on tosi kantaaottavia ja niiden tekijät on ihan oikeesti eläny sitä elämää mistä ne laulaa. Jos on kyse esimerkiks slummeista nii laulaja on aivan takuuvarmasti ite ollu paikan päällä ja kirjottaa biisiä omista kokemuksistaan. Tähän laitoin biisit Calle 13:ltä ja El Chojinilta, joista toinen on lattaribändi ja toinen espanjalainen, mut kummatki ihan mahtavia enkä oo ikinä kuullu niin hyvää hip-hoppia ku mitä ne tekee! El Chojin on tosi hyvä esimerkki sellasesta artistista joka tekee biisinsä omasta kokemuksesta, esimerkiks yks biisi kertoo pikkupojasta joka asu melkeen sen naapurissa ja teki itsarin hyppäämällä yläkerran ikkunasta kadulle. Ei vitsit mä rakastan näitä bändejä ♥ ei mitään Eminemin kimittämistä, sil on muutenki kauhee nasaalivalitus D:

Calle 13 - Latinoamérica



Calle 13, mun lempibändi. Kuulin Calle 13:ee ekan kerran ihanihan vuoden alussa ja rakastuin niiiin palavasti et tän "Entren los que quieran"-levyn kaikki biisit vois laittaa mun vaihtovuoden soundtrackille. Tää Latinoamérica kertoo siis luonnollisesti latinalaisesta amerikasta ja on yks vaikuttavimmista biiseistä mitä oon ikinä kuullu, sekä musiikillisesti et sanallisesti. Ohh como la amo!

Calle 13 - Baile de los pobres



Täs toinen Calle 13:ltä, "El Baile de los Pobres" eli "Köyhien tanssi"! Tää on eka biisi jonka koskaan kuulin ja on tää vieläki yks mun suosikkeja :) Calle 13 on ihan täydellinen bändi mun mielestä, kaikis biiseissä on ihania koukkuja ja lisäks sanat on lähes AINA jollain tapaa kantaaottavia ja vaik bändi on puertoricolainen, nii se puhuu koko latinalaisen amerikan puolesta. I FUCKING LOVE THIS BAND!

El Chojin - Si mi chica se llamara Shakira



El Chojin on espanjalainen räppäri ja lievästi sanottuna nero! Sanotukset on aina ihan mahtavia, samoin melodiat on niin koukuttavia et biisit ei mee vaan puuduttavaks jauhannaks. No, täs biisis ei ehkä oo ne kaikkein kantaaottavimmat sanat mut oli pakko laittaa ku tätä oon kuitenki kuunnellu eniten ;)

POP/DANCE/DISCO/ETC

En oikeen tienny mihin nää biisit nyt pitäs laittaa nii laitoinpa kaikki samaan :D tähän kuuluu vähän kaikki loppu, Lady Gaga, Britney Spears, Shakira etc. joiden biisit on nii vaihtelevia ettei niit voi oikeen iskee mihinkään genreen :) laitoin tähänki nyt vaan espanjankielisiä koska tykkään niist ite paaaaljon enemmän ja totta kai niit kuuli Argentiinas enemmän ku englanninkielisiä.

Shakira - Rabiosa



Mitä olis lattarit ilman Sha-Sha-Shakiraa? Kun "Loca"-single tuli ulos elokuussa nii voi helvetti ku sitä sai sit kuulla valehtelematta IHAN KOKO VUODEN, alusta loppuun! Eikä vieläkään kyllästytä :D tää Rabiosa on uusin single ja tykkään kieltämättä tosi paljon! Ja pakko viel sanoo et Shakiran biisit on 34859438579 kertaa parempia espanjaks ku enkuks ;)

Pitbull - Maldito alcohol



Pitbull! Se on kans yks lattareiden kestosuosikki, samoin tää biisi, voi että ku sitäki sai kuunnella ihan liian monesti :D vähintään kolme kertaa missä tahansa bolichessa! Tän biisin video on kyl niin koominen, miks ihmees toi Pitbull jököttää tos hirveet karvatakit päällä vaik mimmit on tyyliin pelkissä biksuissa? Haha :D mut ei oo bileitä ilman yo no quiero aqua, yo quiero bebida, yo no quiero agua, yo quiero bebida ...

Jennifer Lopez ft. Pitbull - Ven a bailar



Ja uusinta uutta, eli Jennifer Lopezin ja Pitbullin dueton espanjankielinen versio Ven a bailar! Argentiinaan kaikki saapuu vähän viiveellä (Alors on dancestaki tuli hitti vast vähän ennen jouluu..) ja tääki on alkanu vast nyt soimaan bolicheissa :o ite en digannu siit enkunkielisest versiost ollenkaa mut lämpenin aika nopeesti tälle espanjankieliselle! Plus Jennifer Lopez + Pitbull on kyl aika takuvarma yhdistelmä ;)

TANGO

Varmaan kaikki jo mietti et enks mä aio laittaa tangoo ollenkaan vaik argentiinalaisten pitäs olla ihan tangohulluja, haha :D tango oli vaan niin itsestäänselvyys et melkeen unohtu! Mut tässä tosiaan pari tangobiisiä joista tykkään :) tango on siitä jännä, et Córdobassa en koko vuotena nähny hirveesti mitään tangoon liittyvää, mut viikon aikana Buenos Airesissa näin tangoa joka paikassa! Oli aivan ihanaa miten ihmiset yhtäkkiä alko tanssia sitä keskellä katua, ja miten kauniisti ne tanssi! Se ei ollu mitään verrattuna tangoon mitä oon nähny Suomessa, kaukana siitä. Lo amo.

Antonio Birabent - El Oso



Tää on ihana, yhestä leffasta tuttu biisi, jota rakastan ihan hirveesti<3 kuulin sen vast vähän aikaa sitten mut se oli sit rakkautta ensikuulemalla, haha :D

Andres Calamaro - Por una cabeza



Tää onki tositosi kuuluisa tango, jonka alkuperäisversion laulo Argentiinan tangolegenda Gardel, mut laitoin tähän nyt Andres Calamaron version ku tykkään siitä ite enemmän :) tangoo on tosiaan hirveen paljon erilaista, koska tää ja toi "El Oso" on tosi erilaisia biisejä.. But who wouldn't love it?

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Olinkin kuullu noita cumbia-biisejä viime vuonna ARgentiinassa, mutta en tuntenut esittäjiä tai biisejä nimeltä. Pastillas on ihan paras ja mun lemppareita, samoin kun calle 13. Ne on tehneet loistavan dokumentin lattareista, se löytyy youtubesta osissa, nimi on Sin Mapa. Kannattaa katsoa, mutta varotuksen sana: matkakuume iskee.
    Tunnetko muuten elektronista tangoa? ihastuin siihen Bairesissa. Tsekkaa esim. Gotan project (tunnetuin biisi on Santa Maria) tai Bajofondo tangoclub.

    VastaaPoista
  2. Vaikka en ookka lattareihin menossa, nii pakko sanoo et daddy yankee iskee ja toi descontrol on kyl iha törkeen hyvä :D toine mitä kans ite kulutan aika paljo on toi yankeen grito mundial. siinäki kyl biisi kohillaa, vaikka ei mitttää ymmärräkkään. :D

    VastaaPoista
  3. Annika, sul on ihan sikakivoi kommenttei aina ja ihan supersiisti blogi! Ja joo, elektronista tangoa kuuntelin yhen kamalan pojan kaa eli sikäli siit on vähän huonot muistot.. :D
    Hanna, EIIII arvasin et nyt jäi jotain tärkeetä puuttumaan! Mut La Mona para siempre ;)
    Olavi, jooo grito mundial on kans ihan törkeen hyvä! :D en mäkää ymmärrä niist sanois mitää ku ne selittää nii nopeesti ja ei niis kai hirveesti mitää ymmärrettävää oiskaa.. :D

    VastaaPoista
  4. Ninguno de los que pusiste como tango son de tango mi amor :P "El Oso" dice "Tango Feroz" porque es de una película que se llamaba así, pero no tenía nada que ver con tango y "Por una cabeza" sí es un tango, pero la versión que pusiste es de un rockero y no es una versión tango, sino que es una versión mas "rock argentino"... pero igual te amo :)

    VastaaPoista
  5. Tu culpa pq no me enseñaste nada mas de tango que Gardel :/

    VastaaPoista