perjantai 17. kesäkuuta 2011

Answers!

Nyt tulee sit vastauksia näihin kysymyksiin! Ne jotkut oli hirveen vaikeita mut yritin vastata mahollisimman järkevästi :D toivottavasti näist on jotain apuu! 

1. "Hmmmm mua pelottaa eniten Suomeen palaaminen, joten oliko hirveetä tulla takasin tänne? Ootko jo pystynny sopeutumaan vai tuntuuko vielä että mieli on muualla?"

- No oli se rehellisesti IHAN HIRVEETÄ ja on vieläki :/ tuntuu ihanku toinen puoli ois viel siellä.. Kaipaan ihan kaikkea; niist aikatauluttomist rämisevist busseista kulkukoiriin, ihmisistä nyt puhumattakaan. Hyi ku tää on kamalaaaaaaaaa!  Mut onneks sun ei viel tarvi sitä miettii, nyt vaa nautit sun vuodesta ;)




2. "Sitten yksi hyvin tärkeä, onko Argentiinassa miehet yleisesti ottaen pitkiä vai lyhyitä? :-D"

- Hahahaha, hyvä kysymys! Mä luin ennen omaa lähtööni yhtä blogia, jossa joku tyttö oli Argentiinassa ja tuskasteli niit paikallisia miehiä et ne on niiiiin rumia ja yäk yäk! Alko sillon pelottaa :DD mut kyl siel sit oli niit miehiä ihan joka lähtöön ;) riippuu tietenki vähän siitä alueesta mihin osut, esimerkiks pohjosessa suurin osa on enemmän alkuperäisasukkaiden näkösiä ja niis on vähemmän eurooppalaista verta. Pituudesta sen verran et suurin osa oli sellasta 180-senttistä, mut ne keski-ikäset karvaset ja lihavat 160-senttiset mate-juomaa ryystävät papatki oli kyl ihania :D




3. "Mitä eniten ikävöit Argentiinasta (jos ihmisiä ei lasketa) ja mitä et taas ollenkaan? :)"

- Apua miten vaikee kysymys.. Ehkä mä eniten ikävöin sitä yleistä tunnelmaa ja ihmisten elämänasennetta. Vaikka jotkut oli hirveen köyhiä, niin ne oli ILOSIA ja nautti elämästään eikä angstannu ja viillelly ranteitaan auki niittihousuillaan niinku monet hyvissä oloissa asuvat suomalaisnuoret. Lisäks se neutraalimpi suhtautuminen alkoholiin; sitä juotiin discoissa joissa pääasia oli kuitenki tanssiminen. Tytöt ei hirveesti varsinkaa kokoontunu ryypiskelemään. Jätkäporukat tietenki osti aina kaljaa tölkkikaupalla, mut niidenki tapaamisissa tärkein oli yleensä se _helvetin_tiukka_ja_tärkeä_ pleikkamatsi :D myös se ihana vapaus ja pieni "rikollisuus" jokapäiväses elämässä oli aika kivaa, esimerkiks piraattileffat joka paikassa :D
Jotain mitä en kaipaa ollenkaan.. Hmm. Ehkä se tietty epärehellisyys ja teeskenteleminen tyttöjen keskuudessa. Esimerkiks, jos joku vaihtaa profiilikuvaansa facebookissa, nii kaikille kavereille lähtee viesti "Pliis tykätkää mun profiilikuvast ja kirjottakaa et oon kauniiiis ♥♥♥" :S sit kans se kaikkien asioihin sotkeutuminen ja helposti tietyn maineen saaminen, pitää koko ajan vähän miettiä et kenen kanssa puhuu esim. bileissä ja varsinki seurustelu oli kaikille aina ihan hirvee järkytys, esimerkiks mun ja Maxin suhteen paljastuminen.. :D mut tota teeskentelyä en kaipaa kyl tippaakaan.




4. "Miten hankit viisumin, siis jo tääl suomessa vai vasta argentiinasta? Miust tuntuu kauheen vaikeelta :D"

- Hankin viisumin tääl Suomessa, se oli opiskelijaviisumi joka on vuoden voimas ja siit tuli sellanen lappu mun passiin jos oli mun kaikki tiedot yms. Sen saamises kesti kyl ihan sika kauan (:D) mut kyl se sielt lopulta aina tulee. Ja kannattaa tietty kysyy sun järjestölt jos on jotai epäselvää :)




5. "Paljonko olit opiskellut espanjaa ennen lähtöä? Ja kuinka hyvin puhut sitä nyt? Ja puhuuko paikalliset oikeasti kauheen nopeesti :--D?"

- Mä olin käyny kolme kurssia lukios mut mun keskittyminen tunnilla....... :------D eli aika nollas ne oli. Perusteet osasin just just et osasin sanoo holat ja me llamot ja kysellä kuulumiset. Mut kyl sen sit oppi tosi nopeesti ku sitä kuuli joka päivä ja oli vaan pakko puhuu :D mut nyt oon oppinu koko kielen superhyvin ja suomi ei meinaa sujuu ollenkaa! Sä oot vissiin lähös Espanjaan päin ja voin kyl sanoo et ne puhuu nopeesti :DD Argentiinas on vähän hitaampi ja helpompi tyyli, mut Espanjas ne kälättää nii nopeesti et kuulostaa melkeen vihaselta! Kannattaa kattoo esim. Naapureina Madridissa tai Serranoja nii niist saa jonkunlaisen vaikutelman ;)




6. "jaa sitten vielä että oliko ihmiset luonteeltaan erilaisia kuin Suomessa, ja jos oli, niin miten?"

- Joooooo hirveen erilaisia ja kaipaan niit ihan tosi paljon! Monet oli kauheen avoimia, äänekkäitä ja puheliaita, mut eniten kaipaan sitä läheisyyttä mikä niil oli, kaikki vaan halaili kaikkia ja anto pusuja ja vaik mitä.. Ihan yhtäkkii koulussa saatto joku hypätä niskaan tai tulla takaapäin laittaa kädet silmille ja arvuuttelee et "kuka mä oon kuka mä oon" :D ne oli IHANIA! Tosin vttunaamojaki löyty aina, mut yleisesti ottaen ihmiset oli ihania! Rehellisesti, tääl Suomessa mua masentaa nyt kaikkein eniten just ihmiset :/




7. "Mikä oli paras / mieleenpainuvin hetki tai muisto Argentiinasta.. jos sellasta edes voi eritellä.. ? :)"

- Aaaaaa voi vitsit mikä kysymys! Näit on vaikee valita.. No, eka matka minkä tein (Maxin kanssa Capilla del Monteen vuorille) oli kyl ihana. Oli vaan niin jännää kerätä risuja keskel vuoristoo kännynkänvalossa ja yrittää sytyttää tulta ja paistaa hodareita.. Ja varsinki vikana yönä ku kiivettiin yhen vuoren päälle jost nähtiin koko kaupunki pelkkänä valomerenä oli ihanaaihanaaihanaa :) sit kans toinen oli yks ihana päivä koulussa, oisko ollu joskus lokakuussa, ku istuin kahen pojan kanssa koko päivän (mun kaks parasta kaveria) ja naurettiin ihan hulluna koko päivä :D jaaaaaa sit kaikki illat ku pelattiin pleikalla Crashia pikkuveli Nicon kaa ja ku se meni nukkumaa nii jatkettiin Maxin kavereiden kaa.. JA ehdottomasti ku mentiin käymään Tierra Santa -teemapuistossa Buenos Airesissa.. Aii näit on ihan hirveesti!




8. "Oliko vaikeampi sopeutua Argentiinaan kun takas suomeen, vaikka et oo täällä viel kauan ollu : > ?"

- EI. Tää on ehdoton ei :D en meinaa MILLÄÄN sopeutua takas Suomeen, ainut paikka minne tekee mieli mennä on Helsinki-Vantaan lentokenttä :/ Argentiinaan oli loppujen lopuks aika helppoa, tai ainaki siit elämästä nauttiminen. Suomi ei innosta ollenkaan :(




9. "Tuliko kaikki oikeesti heti juttelemaan sulle tyyliin koulussa, ettet ollut mikään seinäruusu jonka piti itse änkeytyä johonkin porukkaan ja saada porukka huomaamaan että sä oot saapunu.. Oisko tällänen tilanne edes mahdollinen?"

- Hahah, ei todellakaan :D eka koulupäivä meni ainaki mulla niin, et oppilaat möykkäs ku apinat ennenku astuin luokkaan, mutku olin siellä, nii kaikki hiljeni ja tuijotti mua. Pääsin paikalleni ja aaaaa hirvee ihmislauma saarto mut ja kyseli ja huuteli ja koski hiuksiin ja melkeen tökki silmiä ku ne oli niin nätin väriset kuulemma :DD ja kunhan ite jaksat niitä ja yrität vastailla tai ainaki hymyillä niille nii ne kaikki rakastaa sua :>




10. "Toinen kysymys olis sitten perheeseen sopeutumisesta. Oliko se alussa tosi haastavaa? Tyyliin pelotti mennä suihkuun, olit koko ajan vähän varuillas? Vai sopeuduitko heti ja olit ihan kuin omassa kodissas?"

- Mulla oli siitä kämänen tilanne et perhe piti vaihtaa siin tammikuussa, mut sinä aikana ku olin siinä perheessä nii olin kyllä ku kotonani :D alussa ehkä eka viikko oli vähän totuttelua, mut kyl mä ainaki sen jälkeen jo sopeuduin ihan kivasti. Suihkuun menemisessä pelotti eniten et siel lattial on taas kuollut torakka D:: ja jääkaapille uskalsin mennä ihan normaalisti, se tuntuu olevan kaikille vaihtareille tosi tärkeetä haha! Ja muistan ku aina pöllittiin keksipurkki pikkusisarusten kaa ja syötiin kaikki paitsi ne pahat keksit jois ei ollu täytettä ja heti ku kuulu et joku tulee alakertaan nii kiikutettiin purkki paniikissa takas köksään ja juostiin pois ja kuunneltiin ihan repeemispisteessä ku joku raivos keittiös et "KUKA IDIOOTTI ON VETÄNY KAIKKI NÄÄ SAAMARIN KEKSIT????" :DD


11. "Kolmas kysymys ois että mitä pitää tietää Argentiinasta?? mihin kantsii varautua ennenkuin lähtee? Kerro mitä mieleen tulee :)"

- Jaa-a.. No ainaki siihen et kaikki vetää matea, eli sitä yrttijuomaa :D jos se on pahaa, ei tarvi juoda ees kohteliaisuuden vuoks, ei ne siitä suutu. Sit ruoka tulee olemaan tosi hyvää (♥) ja lihapainotteista ja ruokailun tärkein osuus on yleensä se syömisen jälkeen istuminen ja jutteleminen. Avoimuus ja sosiaalisuus on arvostettu juttu, mut kaikkee ei tarvi kertoo. Jos joku utelee sult jotain mitä et haluu kertoo, nii sano vaan ettet haluu kertoo eikä se kuulu sille kysyjälle :D oikeesti ne voi olla välil ärsyttäviä ton kaa mut kandee vaan kysyy vaik jotain takasin mieluummin ku vastata (juorut ♥♥♥). Jos meet Córdoban alueelle tai etelämmäks/lännemmäks nii kannattaa varata tarpeeks lämmintä vaatetta koska talvella on ihan oikeesti viileetä. Ei ehk kylmää, mut viileetä. Lisäks sisällä on lähes aina kylmä lämmitysten puutteen takii, eli kandee ottaa sukat esim just nukkumista varten. Välil kans sataa tosi paljon ja putkeen, ja sillon usein tiet alkaa tulvimaan ihan järkyttävästi ja julkinen liikenne pysähtyy. Eli jos kouluaamuna heräät sateeseen nii kannattaa yleensä vaan laittaa pää takas tyynyyn, et tuu pääsemään kouluun ennen puolta päivää :D koulupuvut on tärkeitä ja rehtorit rakastaa viilata pilkkua sen suhteen, eli mustat kengät/lenkkarit kannattaa hankkia etukäteen koska ne kuuluu aika monen koulun pukuun. Miehet on sikoja, AIVAN SATAVARMASTI tulee huuteluja kadulla ja joku yrittää hipelöitä hameenhelmaa discossa, mut kandee muistaa et ei ne pahalla, oikeesti :D jos esim discossa joku koskee sun hiuksiin etkä tykkää siitä, nii sanot vaan et joo ei häivy ja lähet pois, ei ne siit suutu. Sit tein mun blogiin ennen vaihtovuotta sellasen postauksen jos esittelin kaikki Argentiinan provinssit (http://sorsargentina.blogspot.com/2010/07/20-dias-mas-y-las-provincias-de.html) joka ois varmaan ihan hyvä lukee :>


Ja viel lopuks haluun sanoo kaikille vaihtoon lähteville et OON PIRUN KATEELLINEN TEILLE KAIKILLE DDD:: teil on kaikki kiva edessä ja mul se on jo takana äääääääääääää! Mut nauttikaa ja nauttikaa ja no nauttikaa, siit tulee oikeesti ihanaa! :)

7 kommenttia:

  1. voi kiitos näistä vastauksista! on varmasti hyötyy =)

    VastaaPoista
  2. Olisin varmasti vastannut omaan kysymykseeni ihan samalla tavalla. Plus, että en yhtään ikävöi sanguiche de migoja. ;)
    Aina kans ihmettelin, miten ihmiset osasivat olla niin positiivisiä, elämänilosia ja vieraanvaraisia (!) vaikka asui köyhissä oloissa.
    Ihmetytti mm. just Córdobassa nuorten keskuudessa aina kun oltiin Techon (missä olin harjottelussa) toimistolla ja joku ehdotti, että juodaanko mateta, niin kaikki innostu heti, että "joo, joo, jee" vaikka se on joku niin normaali ja arkipäivän juttu kun esim käydä vessassa. Silti ihmiset jaksaa "innostua" (en tietä miten paljon se on sellasta "feikki-innostuneisuutta") jostain niinkin perusjutuista. Suomalaisista puuttuu sellanen peruselämänilo, argentiinalaisissa se on mun mielestä niin ihailtavaa. :)

    VastaaPoista
  3. Miten vaihtarit opiskelee Argentiinalaisessa lukiossa? :D siis onks se vähä silleen, et käydään koulussa, eikä tarvii tehä kokeita ym...? :D ja miten sun omat espanjan opinnot jatkuu Suomessa, saatko suoraan mennä espanjan ylppäreihin ym, vai saatko tenttiä kurssit jotenki ym?

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus, tykkäsin lukea! Itte jaarittelen Meksikosta ihan pysyvän asukin näkökulmasta, eli jos kiinnostaa, niin platanocafe.blogspot.com.

    Kyllä se siitä muuten helpottaa ajan kanssa...tai sitten ei. Nimimerkki palasin Meksikoon 7 vuoden jälkeen vuonna 2007 ja täällä ollaan edelleen.

    VastaaPoista
  5. Luin sun blogin koko vaihtariajalta ja ai että oon sulle kateellinen! :D Sun elämä vaikutti ihan täydelliseltä. Oon itekki unelmoinu että lähtisin vaihtoon, ehkä Argentiinaan, ja jos saan vanhemmat vähän sponssaamaan niin saattaisi jopa onnistua.
    Voimia sulle että pääset paluumasennuksesta! :)

    ps. minkä ikäisenä Argentiinassa tullaan täysi-ikäiseksi? :D

    VastaaPoista
  6. Apua, nyt mulla on tullut niin paljon kysymyksiä mieleen. :D

    Teidän perheelle seurustelu oli nähtävästi ok, mutta tiedätkö muiden Argentiina-vaihtareiden perheistä että oliko ok?
    Minkälaiset kotiintuloajat sulla oli?
    Miten Argentiinassa suhtaudutaan nuorten alkoholin käyttöön, entä perheesi?
    Luin jostain blogista että esim. koulussa ei saanut käyttää ollenkaan meikkiä. Miten teidän koulussa?
    Ja hiusten värjäys. :D Onko sulla luonnostaan vaaleat hiukset vai blondaatko? Mietin kun itse blondaan, että onko se perheen mielestä ihan normaalia. :D Kun kuitenkin täytyisi värjätä n.2kk välein...

    Anteeksi jos ärsyttää tälläinen kysely... :--D

    VastaaPoista
  7. Hei hAluisitko kertoa enemman tosta sun ja maxin suhteesta ? Miten kaikki alko, jouduitteko salailee, mita sanottii ku ihmiset kuuli siita ym. Enta nyt kun oot suomessa ?

    VastaaPoista