keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Tuliaset ja pakkausta

Eli tämmöstä postausta on toivottu ja on tosiaan ollu aikeissa tehä tää jo monen päivän ajan, mut minä reippaana vaihtarityttönä oon saanu yhtä paljon aikaseks ku jos joku ois pyytäny puupölkkyä tekemään tämmösen postauksen! Mut tänään tajusin et tosiaan LÄHTÖ ON YLIHUOMENNA, otin itteäni niskasta kiinni ja kameran kouraan, ja napsin pari kuvaa joihin oon ite ainaki ihan tyytyväinen. Täs ois siis ensin nää tuliaiset, sen jälkeen turisen jotain tästä ihan_kamalasta pakkausrumbasta!


1. SUOMESTA TERVE -CD


Tää oli mulla mielessä heti ensimmäiseks ku ajattelin tuliaisia. Ite käsittelen nii paljon asioita musiikin kautta ja rakastan sitä ihan mielettömästi, et suomimusiikin vieminen muailmolle on melkeen kunniakysymys! :D levylle tungin kappaleita ihan laidasta laitaa; Lordista Cheekin kautta Antti Tuiskuun ja Pave Maijaseen. Toivottavasti rakas argentinaperheeni ymmärtää hyvän päälle ;)


Siinä plätyn takakansi, päätin nähdä vaivaa ja kirjottaa espanjaks että kaikki ymmärtäiski jotain =) tekstissä lukee siis "Este disco está lleno de la música finlandesa variable: tiene pop, tiene heavy, tiene la música folklórica, tiene las canciónes de moda, tiene la música vieja... Incluso un tango finlandesa! Ojalá vos gusta :D" ja suomeks "Tämä levy on täynnä vaihtelevaa suomalaista musiikkia: on poppia, on heviä, on kansanmusiikkia, on iskelmää, on vanhaa musiikkia... Jopa suomalainen tango! Toivottavasti pidätte :D" Kieliopin oikeudesta mulla ei oo hajuakaan, kunhan sanoma menee nyt jotenkuten perille ;)

Tässä vielä sisäkansi, ei mahtunu kaikkien esittäjien naamat etukanteen:


Ja sitte vielä kappalelista! Laitan sen nyt tähänki jos mun höntistä käsialasta huonosta kuvasta ei saa selvää:

1. El Himno Nacional de Finlandia (Suomen kansallislaulu)
- Olihan tää pakko laittaa, luulen kyl et tulee tippa silmään jos kuunnellaan tätä esim. joskus automatkalla :(
2. Ultra Bra - Minä suojelen sinua kaikelta
- UB on yks mun suomalaisista suosikeista ja halusin ihan haluamisen ilosta tunkee jonkun niiden kappaleen tälle levylle.. "Minä suojelen sinua kkaikelta" on semmonen biisi, jossa on jännä säkeistö ja menevä kertsi, eikä lyriikoista välttämättä tarvi tajuta hirveesti mitään ("Olen hiihtänyt jään yli Seurasaareen, olen ajanut ilmavaunulla sumuisena aamuna"...).
3. Anna Puu - C'est la vie
- Ihan mukava popitusbiisi viime kesältä ja vähän miespainotteiselle levylle tartti tyttövoimaa!
- Mun mielestä yks tän hetken parhaita suomipop-biisejä ja hyvän melodinen kertsi (jepa, ei mahtunu Jennin nimi kokonaan tohon, oli pakko lyhentää)
- Tässähän on mielettömän nokkelat lyriikat, mut on se kivaa kuunneltavaa, vaik ois argentiinalainen eikä osais sanaakaan suomee ;)
6. Jari Sillanpää - Suomi-neidolle
- Mitä ois suomilevy ilman tätä.. Tää on kyl kultakimpale kivien joukossa, vaik nää muutki biisit on tosi hyviä! Yks parhaista fiiliksennostattajista (vaikkei löydykään tubesta nyyhkis) :D
- Joku varmaan heittää näytön ikkunasta ku lukee et tämmönen on lähteny mukaan maailman toiselle puolelle, mut täytyyhän suomihiphoppiaki levittää! Ja "Mikä Boogie?" on nyt niin suosittu, et miten mä voisin jättää tän vuoden kesäbiisin pois? :D
- Yks parhaita suomibiisejä taas ja kertsissä voi mennä fiilikseen mukaan kuuntelematta sanoja =)
- SUOMIHEVIÄ PARHAIMMILLAAN! No ei, mut Lordi on kuitenki ulkomailla yllättävän suosittu, paljon suositumpi ku tääl kotosuomessa. Jopa Maxi tietää Lordin, ja tykkää siitä hell yeah!
- Ja tässä suomidiscoa parhaimmillaan! No enpä tiiä, mut tää oli kuitenki ihan pakko laittaa, koska tykkäs Tuiskusta tai ei, nii onhan se aika iso osa suomalaista nykymusiikkia ;)
- Tän piisun kuvaamiseen tarvii vaan sanoa, et tää kertoo kesästä, ja homma on varmana selvä ihan jokaselle ihmiselle maailman ympäri.
- JUU. No, puolustun sillä et argentinot jäis paljosta paitsi jos ei kuulis toissakesän suurinta hittiä :D ja näis hiphop-biiseissä suomenkieli kuulostaa kaikkein hauskimmalta!
- Kaija Koon paras biisi ja ja ja en tiiä miten muuten perustelisin :D
- Vähän kansanmusiikkia tähän väliin, sitä ei oo ollukaan viel yhtään!
- En oo koskaan ymmärtäny mitä vikaa Lauri Tähkän musiikissa muka on. Näin suuri tunnustus tähän väliin :D no joka tapauksessa, tää jos mikä on aitoo suomimusaa ja kuuluu ehdottomasti tälläselle levylle!
- Muistan ku tanssittiin tätä koulun diskoissa jokus kolmosella.. Oi niitä aikoja, nostalgisuuden vuoksi pääs tänne. :( ja onhan tää The Rasmuksen tunneituimpia biisejä :D
- Vähän vanhempi biisi, mut elää yhä ja varmaan jokanen suomalainen tietää tän =) ja sanomaa löytyy!
- Oisko vähän legendabiisi.. Täst tulee ihan mieletön fiilis, toivottavasti myös argentiinalaisille ;D tulee niin mieleen ku oltiin pari päivää sitten kaverin kaa Hietsussa, oli kuuma ja samba soi kauempana kioskilla..
- Rakastan tätä biisiä ihan mielettömästi ja Dingo on suomimusiikin kulmakiviä. Ei kai tätä pysty/pidä perustella mitenkään sen enempää.
- Tää oli itse asiassa äidin valinta, ja pakko myöntää ettei mikään yhtään paha! Täs on kans tosi hyvä melodia =)
- Halusin laittaa ihan välttämättä Nightwishia (tykkään siitki nii paljon) ja jonkun suomenkielisen biisin. No, vaihtoehdoiks jäi liian instrumentaalinen 'Erämaajärvi/Lappi', liian hidas 'Kuolema tekee taiteilijan' ja Indican Jonsun laulama 'Erämaan viimeinen'. Valitsin sit ton kolmannen ja on se kyl ehdottomasti paras vaihtoehto =)
- Tääki oli äidin valinta, mut tykkään täst kyl iteki tosi paljon. Yks kauneimmista suomalaisista lauluista (hehheh säveltäjä on kyl ruotsalainen mut whatever :D)
- Tässä se paljon puhuttu suomalainen tango :D ja miten nii suosin Jartsaa, eihän täl levyl oo ku kaks sen biisii..

Oon ihan tyytyväinen noihin biiseihin, vaik nyt tuli mieleen et vaik Liekeissä ois voinu vaihtaa Elastisen Anna sen soida:an.. Mut kyl tää kelpaa näinki =)


2. PIKKUSISKON KORTTI


Sisko piirs kuvan Córdobasta ja kirjotti terveiset 3. luokkalaisen espanjantaidoillaan, ihan mielettömän kiva yllätys perheelle varmaan :)


3. HELSINKI-KIRJA


Espanjankielinen turisteille tarkotettu teos, jossa kerrotaan Helsingin suurimmista/mielenkiintosimmista nähtävyyksistä. Sopivasti tekstiä, sopivasti kuvia ja huom. laadukkaita kuvia :D ainut mikä mua häiritsee on se, ettei koko eepoksessa mainita sanallakaan Ateneumia tai Kansallisteatteria..

Tossa viel aukeeman kokonen kuva Lasipalatsin edestä:



4. JUUSTOHÖYLÄ


Tää voi vetää sanattomaks, mut iskän Argentiinassa asuva tuttava vihjas, et argentiinalaiset tykkää hirmusti, jos niille antaa suomalaisen juustohöylän! En kyl tiiä et miks ihmeessä, mut toivotaan et mun hostperhe tietää :D
Höylä on siis Fiskarsin tuote ja onhan toi sininen väri kieltämättä ihan jeeshi =)


5. IITTALA: ALVAR AALTO COLLECTION


Iittalan Alvar Aalto Collectioniin kuuluva, jännästi muotoiltu lasiastia, eli ehtaa Suomi-Designia! tää on kans yks mun tuliaissuosikki, luulen et myös hostien mielestä.. ;) ite ainaki tykkäisin jos saisin tuommosen hyllylle.

Tossa viel kuvaa pakkauksen molemmista puolista, toisella puolella kesäinen metsä, toisella sama maisema talvella:


6. LAPPI-DVD:T


(Unohdin ottaa näist kuvan ja näppäsin vaa jonku nopeen läppärin näppiksen päällä..) Eli kolme Lappi-aiheista mini-dvd:tä; yks kertoo Joulupukista ja talvisesta Lapista, toinen revontulista ja kolmannessa on Joulupukin kesäterveiset Lapista. Tää on just nyt ehkä suosituin tuliainen mun hostien keskuudessa, varsinki Andrea ja Nicolas on kuulemma ihan innoissaan "Papá Noelista" eli Joulupukista :D näiden audion saa myös espanjaks, eli ymmärtämiseskään ei pitäs olla mitään ongelmia!

7. ARGENTINA/AFA-HUIVI


Joo no, en nyt tiiä onks tää tuliainen hosteille vai mulle itelleni.. XD käärin ton Aalto-maljakon ainaki tähän huiviin matkan ajaks, eli hostit saa sen sit Argentiinan väreihin puettuna :D mut muuten taida käyttää tota ite jos Córdobassa on kylmät säät.. =)

Pakkausrumbasta sen verran, et TE NIIN TUUTTE VIHAAMAAN NÄIT PARIA PÄIVÄÄ ENNEN LÄHTÖÄ, tää on ihan hirveetä! Äiti on ku persuksille ammuttu karhu (sori mami :D) ihan koko ajan eikä mikään oikeen tunnu sujuvan. Ilonen ylläri oli kuitenki se, et ku punnittiin ruumaan menevä matkalaukku, nii se paino vaan 20kg (max saa olla 23kg)! Läppärin kuljettamisessa sen sijaan on jonku verran ongelmia.. Mut eiköhän silleki jotain keksitä :D mut kaikki raha-asiat ja passit ja muut on ihan tuskaa, pitää muistaa millon käyttää mitäki korttia ja missä ja onks se nyt credit vai debit ja missä niit nyt säilytetään ja blablaa ARGH hermo menee!

Ylihuomenna lähtö, jaiks! Yskä jatkuu ja pillitin äsken ihan mielettömästi mun koiralle, et sen pitää pitää huolta perheestä sil aikaa ku oon poissa, ja ettei se unohtais mua ja kaikkee.. Tämmöstä tänään, päivittelen viel jotain viimeistään perjantain ennen lähtöö =)

15 kommenttia:

  1. Ihania tuliaisia! Varsinkin toi levy, oioi toi musiikki :D Ja sama noi lappi-cd:t, mistä oot semmosia löytänyt? Aaargh en oikeesti kestä tätä odottelua, haluisin itekkin jo tuliaisostoksille :( :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat tuliaiset kyllä! Ja ite pelkään jo noita viimesiä päiviä, ensinnäki tiedän, että mun pakkaaminen venyy suunnilleen sinne asti (=D) ja toi kun pitää hyvästellä kavereita jne.jne. niin apua... Mutta silti samalla odottaa ihan hirveesti että pääsis lähtemään! Tunteet vetää kyllä vuoristorataa. :D

    VastaaPoista
  3. Just kivoja tuliasia! :) Kunpa mäkin pääsisin jo pakkaamaan.. Odotan innolla noita vikoja päiviä, vaikka ne olis kuinka hirveitä, niin on niitten pakko olla ihaniakin.. Siis kun tietää, että kohta se vuos alkaa!

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Tosi kivoja tuliaisia ja tosi samantyyppiset ku mulla! :D oon ite kans koonnu suomimusa-levyä ja sit tota joulupukki/lappi-krääsää on pakko raahata mukaan ku oon sentää joulupukin kotikaupungista!!!!! ja voiiiii, en kyllä ite odota yhtään tota pakkausrumbaa! mut iiiiik ihan sikajännää et lähet tosi pian jaiks. toivottavasti saadaan paljon kuulumisia argentiinan päästäki sitten (: (tuli vähä kirjotusvirheitä äsken nii siks näkyy tossa edellisessä että oon poistanu ton kommentin :D)

    VastaaPoista
  6. kivoja tuliaisia! ite oon kans suunnitellu tollasta levyä ja meillä on aika samantyylinen biisilista! :-) voi mua jännittäis ihan kamalasti jos olisin sä! mut samalla olisin tosi innoissani! :) en malta odottaa postauksia sieltä argentiinasta!

    VastaaPoista
  7. apua jo ylihuomenna! paniikki on varmaa aika kova. tsemppii vikoihi suomipäivii ja ekoihi argentinapäivii.

    Ainii, onks sul lentomatkalle nää nii ihkupihkut STS paidat ja reput? :D

    VastaaPoista
  8. apua hei argentiinatyttö, LENNÄ KILTISTI, oon mökillä ni en pääs ku huome vast kotii! iha sikasiistei tuliaisii ja oon nii excited sun puolestas jo! iteki oon tota levyy miettiny enkä tie oikee mitä kaikkii ottaisin, joku 8 kappalet on mut täst saanki sit lisää! mut jotenki ku mul hostvanhemmat + 11v sisko ni i don't know.. mut voi ihanaa nauti nyt vaa ja lennä tosiaa kiltisti ja kertoile mahollisimma pia mite sujuu! TAKE CARE! (;

    VastaaPoista
  9. Aaa, mä seuraan tätä blogia ihan fanaattisesti.. Ei mut ihanii tulijaisii, varsinki toi levy ja toi kortti! Ootan ihan fiiliksis ekoja postauksia sielt Argentinast.

    VastaaPoista
  10. Kiitti kaikille! Toi levy on munki mielestä tosi kiva, sil pääsee helposti sisälle suomikulttuuriin :D huomenna lähtö jeejee en oikee tiiä mitä pitäs tehä ja miten päin olla..

    maisa, joo totta kai on, ne pitää olla mukana huomen kentällä :D

    VastaaPoista
  11. Ihania tuliaisia ! Itse ajattelin kanssa viedä Iittalan Alvar Aalto "Aalto"-minimaljakon Japaniin ja joku Marimekon patakinnas vois olla kiva (: Oon miettiny kanssa, joska veis Geisha-suklaata sekä tietty perus Fazerin Sininen tjsp. Katotaan mitä saan aikaseks ! :D

    VastaaPoista
  12. Ai niin joo, mullaki tosiaan on Fazeria neljä levyä! Toi Marimekon patakinnas kuulostaa tosi kivalta, ois pitäny munki viedä semmonen.. D:

    VastaaPoista
  13. oii,kivoja tuliaisia (:
    ja onnee matkaa! pidä lentokone ilmassa! :D

    VastaaPoista
  14. oon ite lähössä nyt heinäkuussa ardentiinaan, perhe ei vielä tiedossa (toivottavasti mukava!) ja oon kauheesti miettiny näitä tuliaisjuttuja !! ei sua luultavasti hirveesti haittaa jos otan sulta vinkkii esimerkiksi toi suomi cd:n kanssa tai jotain muuta ?:) ja ois tosi mukava kysella tai jutella sun kanssa enemmänkin, koska mulla on hirvee matkakuume ja jännitys ja haluun jo sinne !!! voiku sut ettiä jostain esim. facebookista ? terveisin sofia :)

    VastaaPoista